Een doos vol heugenis

Auteur: Leonard van Veldhoven | Uitgever: Gopher

29,50

Voor iedere liefhebber van geschiedenis en van La douce France geeft deze honderddertig jaar omspannende familiekroniek een unieke kijk op de wording van het huidige Frankrijk.
Leonard van Veldhoven, architect, hotelier, reiziger en schrijver, woont in Montolieu, een boeken- en kunstenaarsdorp in het zicht van de Pyreneeën, nabij de middeleeuwse Cité van Carcassonne.
Nazaten, dorpelingen en talrijke documenten verschaften hem een schat aan informatie over een familie van klokkenmakers die drie generaties lang in Montolieu gewoond en gewerkt heeft. De kroniek van hun levensloop is het fascinerende en aangrijpende relaas van een familie in tijden van oorlog en grote maatschappelijke en politieke beroering, toen ontdekkingen en uitvindingen het dagelijks leven steeds sneller en ingrijpender veranderden.
In 2005 vestigde Leonard van Veldhoven zich samen met zijn vrouw in Montolieu, in het zuiden van Frankrijk. Door zijn passie voor klokken en de liefde voor het dorp dat hem zo warm onthaalde, dook hij in de geschiedenis van dit dorp en van de klokkenmakers die er woonden en werkten. Dit resulteerde eerder al in het boek Montolieu, son histoire et ses horlogers en later in dit prachtige epos over een familie van klokkenmakers.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083259529 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

636

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een doos vol heugenis” te beoordelen