Een dier is ook maar een mens

Auteur: Eppie Dam | Uitgever: Wijdemeer Louw Dijkstra

25,00

Het boek “Een dier is ook maar een mens” bestaat uit 42 schilderijen van Janine van Zeeland en 42 bijbehorende gedichten van de dichter Eppie Dam. Op de schilderijen staan dieren die Janine van Zeeland vanuit haar atelier in Kollumerpomp kan zien. Weidedieren zoals hazen, reigers, mollen en wilde eenden. Boerderijdieren ook, bij voorkeur pasgeboren.

De gedichten van Eppie Dam geven een diepere lading aan de schilderijen. Hij laat een mol filosoferen, de mug ons een spiegel voorhouden, de haas de mens bezien, het lam zich afvragen wat het leven zal brengen. Alle aspecten van het bestaan komen voorbij, ook die van de strijd, het verval en de dood.

De schilderijen en gedichten doen beide denken aan het werk van de schrijver Anton Koolhaas, chroniqueur van het dierenrijk: een gedeelde literaire liefde die Dam en Van Zeeland vooraf niet van elkaar wisten. Wat hen ook bleek te verbinden is het boerenland rond Kollumerpomp: de dichter is er geboren en getogen, de schilder heeft er haar atelier.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492052735 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-05-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een dier is ook maar een mens” te beoordelen