Balans: Het ging om meer dan geld alleen

Memoires
Auteur: Onno Ruding | Uitgever: Boom

59,90

Van zijn directiefuncties bij de AMRO Bank en het IMF tot minister van Financiën namens het CDA in Lubbers I en II van 1982 tot 1989: Onno Ruding (1939) kan bogen op een veelzijdige carrière in de politiek en de internationale bankenwereld. Als minister kreeg hij te maken met de stagnerende economie in Nederland (de ‘Dutch disease’), die hij wist te bezweren door de overheidsfinanciën flink te saneren. Hij bestreed de pogingen om de uitgaven en de belastingen verder te verhogen en botste daarbij met de oppositie, maar soms ook met collega-ministers van CDA en VVD. Hij diende vijf jaar lang als voorzitter van het comité van alle ministers van Financiën van het IMF. Ook stond hij aan de wieg van de Postbank, die later fuseerde tot ING.

Na de val van Lubbers II trad Ruding toe tot de Raad van Bestuur van Citibank in New York, waar hij bijdroeg aan het financiële herstel van de bank. Hij werd geconfronteerd met Donald Trump als klant in financiële problemen. Enkele jaren voor de financiële crisis van 2008 ging hij met pensioen, maar hij bleef actief in veel functies als commissaris, in non-profitorganisaties en als adviseur van overheden.

In Balans blikt Onno Ruding terug op zijn leven en zijn werk. Zo zorgvuldig als zijn beleid was, zo gewetensvol geeft hij rekenschap van zijn standpunten en besluiten. Zijn memoires bieden daardoor meer dan een tijdsbeeld. Ze laten een strenge maar ook bewogen bestuurder zien, die op de Nederlandse politiek en op de internationale wereld zijn stempel heeft gezet.

Balans is een fascinerend relaas van de maatschappelijke ontwikkelingen in de laatste vijftig jaar door een topbestuurder die zijn talenten voluit nationaal en internationaal heeft ingezet voor de publieke zaak en het bedrijfsleven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024431755 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Memoires

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

712

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Balans: Het ging om meer dan geld alleen

  1. Historiek

    “Onno Ruding schrijft hier en daar best onderhoudend. Aardig om te lezen zijn bijvoorbeeld zijn herinneringen aan de grootheidswaanzin van de Roemeense dictator Ceaușescu. Ruding sprak hem in de jaren zeventig enige malen als IMF-functionaris. Ook zijn ontmoeting met de toenmalige vastgoedondernemer Donald Trump is amusant.” – Fons Kockelmans

    Lees de hele bespreking op Historiek


Een beoordeling toevoegen