Een bericht uit Oekraïne

De krachtigste toespraken van President Zelensky
Auteur: Volodymyr Zelensky | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

15,00

In Een bericht uit Oekraïne, een bundel met de krachtigste toespraken van Volodymyr Zelensky, inclusief een inleiding van zijn hand, vertelt de president het verhaal van zijn land. Het verhaal van een land dat moedig weerstand biedt aan agressie. Het verhaal van een volk dat vooroploopt in de strijd voor democratie. En bovenal is het een oproep aan ons állen om op te staan en te vechten voor vrijheid. Want als we dat niet nu doen, wanneer dan wel?

In het boek zijn zestien door president Zelensky uitgekozen toespraken opgenomen. Daarin wordt duidelijk wat Oekraïne sinds 2019 heeft meegemaakt. In de meeslepende inleiding staat hij stil bij wat hij sinds de grootscheepse inval te weten is gekomen over zichzelf en over Oekraïne. Het boek bevat ook een voorwoord van Arkady Ostrovsky, Rusland- en Oost-Europa-redacteur van The Economist, die door Penguin Random House werd gevraagd om uitleg te geven over de context en het belang van Zelensky’s toespraken.

President Zelensky schrijft: ‘Oekraïne steunen is geen trend, geen meme, geen hashtag-challenge op sociale media. Het is geen kracht die zich snel over de planeet verbreidt en dan net zo snel weer in de vergetelheid raakt. Als u wilt begrijpen wie we zijn en waar we vandaan komen, moet u eerst meer over ons weten. Dit boek kan u daarbij helpen.

Wie wij Oekraïners zijn? Het antwoord op die vraag vindt u in de zestien toespraken die in Een bericht uit Oekraïne bijeen zijn gebracht. Die zijn niet zomaar uitgekozen. Sinds mijn aantreden, in mei 2019, heb ik ongeveer duizend keer een publiek toegesproken. Ik heb de toespraken in dit boek gekozen omdat ze u, meer dan andere, inzicht bieden in wie we zijn, in wat we willen, in onze principes en waarden. Bovenal beoog ik met dit boek duidelijk uit te dragen wat onze boodschap aan de wereld is: dat we een vrij, onafhankelijk volk zijn, en dat we de strijd pas zullen staken als de laatste Russische eenheid ons land heeft verlaten.’

Arkady Ostrovsky schrijft: ‘In dit boek wordt verteld waar Oekraïne zijn stem en zijn kracht vandaan heeft gehaald. De gevolgen daarvan zijn te zien op de slagvelden van de grootste oorlog die Europa sinds 1945 heeft gekend.’ 

Alle inkomsten van President Zelensky uit dit boek (ten minste 1 euro per exemplaar) gaan naar United24, zijn initiatief om fondsen voor zijn land in te zamelen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403123622 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De krachtigste toespraken van President Zelensky

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een bericht uit Oekraïne” te beoordelen