Een andere kijk op de slag om Arnhem

De snelle Duitse reactie
Auteur: P. Berends | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

29,99

Bij Arnhem sprongen de Geallieerde parachutisten in het hol van de leeuw. Duitse SS pantsergrenadiers lagen in de omgeving van de stad en reageerden vol fanatisme. Een vreselijke strijd was het gevolg, welke de geschiedenis in ging als de slag om Arnhem. ‘Een andere kijk op de slag om Arnhem’ legt uit hoe de Duitsers deze slag naar zich toe trokken en de geallieerden een gevoelige nederlaag toebrachten.

Arnhem 1944 is een van de grootste Nederlandse oorlogsdrama’s. In dit boek presenteert Peter Berends een opvallende nieuwe visie op de beruchte slag die volgde op de Britse luchtlanding bij Arnhem. Mede als gevolg van de snelle Duitse reactie verliep de ambitieuze sprong vanuit Noord-België naar Duitsland heel anders dan gepland en ontaardde deze in bittere gevechten tussen de geallieerde troepen en de Duitse bezetters.

Met grote kennis van zaken heeft de auteur de gevechtshandelingen op een rij gezet en laat hij zien hoe de Duitse legereenheden reageerden op de geallieerde aanval en wat hiervan de gevolgen waren. De auteur sprak veel oog- en oorgetuigen, verwerkte al zijn materiaal in zeer precies kaartwerk en liet bij zijn diepgravend onderzoek niets aan het toeval over. Dit levert – vooral door het verwerken van veel nog onbekend Duits feitenmateriaal – een opvallend nieuw beeld op.

Daarnaast toont de auteur aan dat de slag om Arnhem niet eindigde met de evacuatie van de restanten van de Britse 1ste luchtlandingsdivisie op 26 september 1944, maar nog voortging tot in november van dat jaar.

Peter Berends, geboren in Arnhem in 11928, maakte de slag zelf mee. De auteur is bouwkundig ingenieur en heeft al sinds 1944 onafgebroken interesse in alle facetten van de gebeurtenissen uit die dramatische periode van zijn geboortestad.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059110083 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De snelle Duitse reactie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

382

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-04-2002

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een andere kijk op de slag om Arnhem” te beoordelen