Edgar Allan Poe

De biografie
Auteur: Peter Ackroyd | Uitgever: Uitgeverij Karaat

19,95

Op 3 oktober 1849 werd Edgar Allan Poe, de grootste schrijver die Amerika ooit kende, meer dood dan levend bij een dokter gebracht. Hij stierf enkele dagen later, vermoeid, verward en lijdend aan een delirium. Hoe hij in Baltimore was beland, wat hij daar heeft gedaan en hoe hij in deze toestand terecht was gekomen, is nooit opgehelderd. Het enige wat bekend is, is dat hij zes dagen eerder de boot vanuit Boston had genomen.

Dit mysterie past perfect bij een leven dat gevuld was met ongeluk, dronkenschap en mislukkingen, en had zo uit zijn eigen werk kunnen komen, dat nog steeds over de hele wereld wordt gelezen. Wie was Edgar Allan Poe? Hoe kwam hij aan gedichten als ?De Raaf? en verhalen als ?Het verraderlijke hart? en ?De ondergang van het Huis Usher??

Peter Ackroyd, schrijver en vermaard biograaf, dook in Poe?s leven en schreef een biografie die leest als een roman, als een literaire thriller, als een psychologisch horrorverhaal zoals Edgar Allan Poe ze zelf schreef.

?Ackroyd beschrijft het leven van een man die zijn tijd ver vooruit was, een onvoorstelbaar genie.? Daily Express

?Een horrorbiografie als deze ? Poe?s leven was één grote ramp ? is op maat gemaakt voor een schrijver als Ackroyd.? Sunday Telegraph

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789079770021 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De biografie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

187

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-03-2010

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Edgar Allan Poe” als eerste: