Duizend duivels

Auteur: Frank Goldammer | Uitgever: Cargo

21,99

Voor de liefhebbers van Robert Harris en Philip Kerr

Twee jaar na de vuurstorm die het historische centrum van Dresden verwoestte, is de stad in de ban van een ijzingwekkend koude winter. De overlevenden van het bombardement proberen zich op allerlei manieren te redden en weeskinderen zwerven in bendes door de straten. Hoofdinspecteur Max Heller wordt op een dag opgeroepen naar de plek van een brute moord te gaan. Een Russische officier is neergestoken, en naast diens bevroren lichaam ligt een tas met daarin het afgehouwen hoofd van een andere man. Is er een seriemoordenaar actief? Of heeft de Rus misschien zelf iemand vermoord? Max Heller gaat op onderzoek uit, maar wordt snel tegengewerkt door hoge officieren van beide kampen. Hellers zoektocht brengt hem op het spoor van corruptie en moord in de hoogste kringen van Dresden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403187907 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

25-06-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Duizend duivels

 1. 5 van 5

  Paul Veevaete

  Na de “De Vuurstorm” is dit de tweede thriller van Frank Goldammer waarin de stad Dresden en politie-inspecteur Max Heller de hoofdrol spelen. Twee jaar na de verwoestende bombardementen van de geallieerden (op 13-15 februari 1945) is de stad aan de Elbe in februari 1947 in de greep van de koude en de Sovjets. Zij die de vuurstorm door de brand- en brisantbommen hebben overleefd, zijn van onder het puin gekropen en scharrelen hun leven dagelijks bij elkaar op zoek naar voedsel, drinken, kledij, warmte, beschutting… Maar niet alleen de koude van de februarimaand drijft de bevolking tot het uiterste, na de nederlaag van het nationaalsocialisme en de oorlogsgruwelen zijn de Sovjets voor velen de pest na de cholera.

  In zijn speurtocht naar de dader van een moord wordt Max Heller geconfronteerd met allerlei duistere krachten die deze stad in hun greep hebben en waarvan de meest kwetsbaren bovendien nog de grootste slachtoffers dreigen te worden. Hij komt terecht in een pandemonium waarin verschillende moorden elkaar opvolgen.
  “Duizend Duivels” is opnieuw een ongemeen spannende thriller waarin politie-inspecteur Max Heller zonder enige bravoure, maar met des te meer menselijke betrokkenheid op zoek gaat naar de dader(s). Zelf, na de eerste wereldoorlog van het front teruggekeerd, in lichaam en ziel gekwetst, is ook hij het slachtoffer van de extreme omstandigheden waarin Dresden verkeert.

  Meer nog dan in zijn vorige thriller is de auteur erin geslaagd om ook de gevoelsmatige beleving van de inspecteur in beeld te brengen tijdens zijn uiterst professionele aanpak. Terwijl hij zicht probeert te krijgen op de motieven van de mogelijke dader(s) en op samenhang van de verschillende gruweldaden, ervaart Max Heller niet alleen tegenkanting vanwege de Russische legerleiding en zijn oversten, maar moet hij ook afrekenen met zijn eigen demonen. Meer en vooral beter dan in “De Vuurstorm” voegt de auteur aan deze thriller de psychologische dimensie toe die de politie-inspecteur neerzet als een empathisch persoon die lak heeft aan corruptie en onrechtvaardigheid, wat in schril contract staat met het kille en vaak meedogenloze optreden van de Sovjets.

  Geboren en getogen in Dresden heeft Frank Goldammer ook nu weer zijn stad een prominente rol toebedeeld in deze roman. De lezer trekt doorheen de stad op met politie-inspecteur Heller, langs grauw puin door straten en pleinen. Via zijn nauwkeurige beschrijving voel je als lezer bijna de bijtende koude en de permanente dreiging die uitgaat van de omgeving.

  Voor wie houdt van een vlot geschreven en goed opgezette thriller en daarbij ook tegelijk een authentiek historische setting verkiest, is ‘Duizend duivels’ een aanrader die borg staat voor enkele uren puur leesplezier.

  Paul Veevaete


Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…