Duivelse dilemma’s

Een familie in oorlogstijd
Auteur: Louwrens Hacquebord | Uitgever: Uitgeverij Nobelman

21,95

Duivelse dilemma’s gaat over Tjerk Hacquebord die als scholier in de Tweede Wereldoorlog weigerde een Ausweis te halen, daarom geen eindexamen kon doen en moest onderduiken. Hij ontmoette daardoor wel zijn latere vrouw.
Het boek gaat ook over een timmerman met dezelfde voor- en achternaam, die zonder werk zat en uit opportunistische overwegingen voor de oorlog lid van de NSB is geworden. Hij lag daardoor gedurende de hele oorlog met zichzelf en zijn omgeving overhoop.

Duivelse dilemma’s handelt ook over het leven van Louwrens Hacquebord, de vader van de scholier, die samen met zijn zwager Rienk Spriensma een ijzerhandel en een draadindustrie bezat. Louwrens zat al snel in het verzet en had moeite met het voortzetten van het bedrijf in oorlogstijd. Rienk Spriensma had daar minder moeite mee. Hij laveerde in de oorlog heel handig overal tussendoor, maar kreeg na de oorlog toch de rekening gepresenteerd.
Deze familiegeschiedenis speelde zich af in Dokkum en omgeving, waar kerk en sociale omgeving het dagelijks leven bepaalden.

Over de auteur:

Louwrens Hacquebord (1947) was hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft, na zijn pensionering in 2013, meerdere boeken geschreven. Hij is de zoon van Tjerk en Tjimmy Hacquebord-Leegsma en kleinzoon van Louwrens Hacquebord. Duivelse dilemma’s is gebaseerd op enkele A4tjes met aantekeningen die zijn vader na zijn dood heeft achtergelaten, gegevens uit archieven en gesprekken met nog levende getuigen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491737312 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een familie in oorlogstijd

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

166

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-01-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Duivelse dilemma’s” te beoordelen