Droomland Italië

Auteur: Rosita Steenbeek | Uitgever: Prometheus

15,00

Vanaf 25 december is Rosita Steenbeek te zien in de vierdelige EO-documentaireserie Welkom in Europa, over mensen op de vlucht in de hoop op gastvrijheid in Europa. Maar steeds meer lijken criminele acties tegen vluchtelingen legaal te worden en acties van solidariteit crimineel. Heeft Europa zijn ziel verkocht aan de duivel?

In Droomland Italië. Van Aleppo naar Turijn reist ze door Italië en ziet ze hoe de situatie verhardt, maar ook hoe hiertegen verzet rijst van onder meer de kerken. Ze logeert in hartje Venetië in een B&B van de waldenzen, de ooit zwaar vervolgde protestantse minderheid, die hun opbrengst geheel ten goede doen komen aan de vluchtelingen. Ze bezoekt mensen die met een humanitaire corridor naar Italië kwamen, zoals de vrouwen uit Aleppo bij wie ze overnachtte in een Libanees vluchtelingenkamp, en die nu een bestaan opbouwen in Turijn. In het diepe zuiden van Calabrië ziet ze hoe migranten als slaven worden uitgebuit en doelwit van agressie zijn. Maar ook hoe mensen zich inzetten om deze wantoestanden te veranderen.
Italië blijkt niet voor iedereen een droomland te zijn.
‘Rosita Steenbeek is een meester in het oproepen van kleur, van geur, van onuitgesproken gevoelens.’
Algemeen Dagblad

‘Rosita schrijft heel precies, met prachtige woorden weet ze een sfeer op te roepen.’
Jeroen Vullings
Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met de roman De laatste vrouw. Vele romans volgden, zoals Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en Rose, een familie in oorlogstijd, en haar historische roman Julia. In 2018 verscheen Wie is mijn naaste?, over de vluchtelingenopvang. Ook schreef zij meerdere succesvolle boeken over Rome, de stad waar ze woont.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044652109 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

30-11-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Droomland Italië” te beoordelen