Dromen van mijn zus

Een persoonlijk verhaal over onrecht en de hoop op een eerlijke wereld
Auteur: Mpanzu Bamenga | Uitgever: Ambo|Anthos

21,99

Het inspirerende levensverhaal van een activist die ondanks een jeugd vol uitsluiting en angst hoop blijft koesteren. Bamenga is uitgeroepen tot MensenrechtenMens 2021.

Dromen van mijn zus is het inspirerende levensverhaal van Mpanzu Bamenga, die zich ondanks vele tegenslagen blijft inzetten voor een rechtvaardige, gelijkwaardige en duurzame wereld.
De Koninklijke Marechaussee mag niet langer mensen controleren op basis van hun huidskleur, aldus een baanbrekende uitspraak van het gerechtshof in Den Haag van begin 2023. Dit was een historisch resultaat in de strijd tegen racisme en etnisch profileren, en bovendien een grote persoonlijke overwinning voor een van de aanklagers, Mpanzu Bamenga.
In 1994 vluchtte de achtjarige Bamenga uit Zaïre, samen met zijn moeder, broer en zus. Dertien jaar woonde hij in Nederland zonder verblijfsvergunning. Als kleine jongen droomde hij al van een rechtvaardigere samenleving. Deze droom won aan urgentie toen zijn zus slachtoffer werd van etnisch profileren; uiteindelijke zou zij sterven in een Amerikaanse politiecel. Toen hij – inmiddels met een succesvolle maatschappelijke carrière – op Eindhoven Airport zelf op basis van zijn etniciteit staande werd gehouden, brak er een nieuwe fase aan in zijn maatschappelijke missie. Bamenga’s levensverhaal is een inspiratiebron voor iedereen die zich inzet voor een eerlijkere wereld.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026362118 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een persoonlijk verhaal over onrecht en de hoop op een eerlijke wereld

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

22-02-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dromen van mijn zus” te beoordelen