Dramatische vrouwen

Een geschiedenis langs iconische theaterpersonages
Auteur: Laurens De Vos | Uitgever: Uitgeverij Vrijdag

24,99

Wat bezielde Euripides om de allochtone Medea ten tonele te voeren wanneer oorlogswolken zich boven Athene samenpakken? Waarom wil de duivel Mariken van Nieumeghen inwijden in de wondere kunst van de alchemie? Welke alliantie heeft Lady Macbeth gesloten met de heksen op de heide? Wat ligt de revolver op Winnies zandhoop in Becketts Happy Days daar zo omineus te blinken?

Elk personage draagt geheimen mee. Laurens De Vos vindt de passende sleutel om ze hen te ontfutselen. Hij volgt tien fascinerende vrouwen. Heksen en heiligen, moeders en minnaressen. Vrouwen die gevangen zitten in een mannelijke burcht, maar ook vrouwen die de lakens uitdelen. Deze theatergeschiedenis verkent het tijdsbestek waarin ze zich bewegen en onthult hoe ze een commentaar zijn op de maatschappelijke én literaire zeden van hun tijd.

Laurens De Vos doceert theatergeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is de auteur van Sarah Kane in Context (2010), Cruelty and Desire in the Modern Theater (2011), Beckett’s Voices/Voicing Beckett (2021) en Shakespeare. Auteur voor alle seizoenen (2016).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460019272 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een geschiedenis langs iconische theaterpersonages

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dramatische vrouwen” te beoordelen