Door de ogen van Dodo Berretty

Het leven van een vergeten fotograaf
Auteur: Coen van 't Veer, Gerard Termorshuizen | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

19,99

Dodo Berretty (1925-1980) was ‘een van de grootste fotojournalisten van zijn tijd’, aldus het gerenommeerde Parijse fotoagentschap Gamma-Rapho. De vanuit Frankrijk werkende fotograaf en schrijver werd geboren als zoon van de rijkste man van Nederlands-Indië, verloor vrijwel alles na de dood van zijn vader, werd verzetsman in Nederland en daarna oorlogsvrijwilliger in Indië, en zat na de oorlog met zijn camera de wereldgeschiedenis op de hielen. Met zijn fotoreportages over de dekolonisatieoorlogen in Algerije, Vietnam, Congo en Tunesië verwierf hij grote faam, net als met zijn portretten van beroemdheden uit de wereld van film, kunst en entertainment.

Gerard Termorshuizen publiceert sinds 1969 over Indische geschiedenis, literatuur en pers, waaronder een tweedelige geschiedenis van de Indische pers (2001 en 2011) en biografieën over P.A. Daum, Marietje van Oordt, Herman Salomonson en Dominique Berretty (samen met Coen van ’t Veer).

Coen van ’t Veer promoveerde op De kolonie op drift, over de reis per mailboot tussen Nederland en Indië (1850- 1940). Hij schreef artikelen over Indisch-Nederlandse literatuur en publiceerde samen met Gerard Termorshuizen Indisch leven in Den Haag, 1930-1940 en Een groots en meeslepend leven, een biografievan Dominique Berretty.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462498143 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het leven van een vergeten fotograaf

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Door de ogen van Dodo Berretty” te beoordelen