Donkere wolken boven Parijs

Auteur: Megan Koreman | Uitgever: HL Books

17,95

onkere wolken boven Parijs vertelt het verhaal van de zestienjarige tweelingbroers Jean en Michel, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtelingen begeleiden door Parijs. Nadat hun vader, die deel uitmaakt van een verzetsnetwerk, door de nazi’s naar een concentratiekamp wordt gedeporteerd en hun moeder om het leven komt bij een geallieerd bombardement, zijn ze opeens verantwoordelijk voor hun jongere zusje Suzette en de neergehaalde Amerikaanse piloot die bij hen thuis is ondergedoken. De broers bundelen hun krachten met die van de kinderen van twee andere verzetsfamilies, waarvan de ouders ook zijn gearresteerd. Gezamenlijk slagen ze erin uit handen te blijven van een hooggeplaatste collaborateur uit een van die families. Ze weten aan voldoende voedsel te komen om in leven te blijven en helpen bij de bevrijding van Parijs.

Donkere wolken boven Parijs is gebaseerd op een aantal ware gebeurtenissen rond de door de Nederlander Jean Weidner opgezette Dutch-Paris ontsnappingslijn, via welke gedurende de Tweede Wereldoorlog ongeveer drieduizend vluchtelingen in veiligheid werden gebracht.  

Megan Koreman is een Amerikaans historicus van Nederlandse afkomst. Haar onderzoek naar het functioneren van de Dutch-Paris ontsnappingslijn, vastgelegd in het eerder bij Boom verschenen Gewone Helden, en de verhalen van haar familieleden die tijdens de Tweede Wereldoorlog actief waren in het verzet vormden de inspiratie voor dit boek.

Maarten Eliasar, vertaler van het boek, heeft een persoonlijke band met dit verhaal. Met hulp van de Dutch-Paris ontsnappingslijn probeerden zijn Joodse vader en grootvader de grens met Zwitserland over te komen. Zijn grootvader werd echter gevangengenomen door de Duitsers en overleefde de oorlog niet.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464710106 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

28-04-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Donkere wolken boven Parijs” te beoordelen