Don Quichot, de vernuftige edeloman van La Mancha

Auteur: Miguel de Cervantes Saavedra | Uitgever: GigaBoek

23,95

Schitterende uitgave inclusief 8 historische illustraties in kleur

‘Don Quichot’, geschreven door Miguel de Cervantes Saavedra, is niet zomaar een boek; het is een tijdloos meesterwerk dat al eeuwenlang lezers over de hele wereld betovert. Het verhaal, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1605, wordt vaak beschouwd als de eerste moderne roman en heeft de literatuur onmiskenbaar beïnvloed.
Miguel de Cervantes, geboren in 1547 in Alcalá de Henares, Spanje, was een man van vele talenten en avonturen. Zijn leven was gevuld met tegenslagen, waaronder gevangenschap door piraten en jaren van gevangenschap in Algerije.
Deze ervaringen gaven hem een uniek perspectief op de menselijke natuur en de complexiteit van de realiteit, wat duidelijk tot uiting komt in zijn schrijven. Met ‘Don Quichot’ wilde Cervantes de ridderromans van zijn tijd parodiëren, die vol stonden met onrealistische avonturen en perfecte helden. Door de avonturen van een waanzinnige ridder, Don Quichot, en zijn trouwe schildknaap, Sancho Panza, te volgen, onderzoekt Cervantes thema’s van realiteit versus illusie, idealisme versus pragmatisme en de transformerende kracht van literatuur.
In onze hedendaagse wereld, waarin de grenzen tussen realiteit en fictie vaak vervagen, blijft ‘Don Quichot’ verrassend relevant. Het herinnert ons eraan dat, hoewel we misschien niet tegen windmolens vechten, we allemaal onze eigen quixotische dromen en idealen hebben die het waard zijn om voor te vechten.
Het lezen van ‘Don Quichot’ in de 21e eeuw is niet alleen een duik in de rijke literaire traditie, maar ook een reflectie op de aard van de menselijke geest en de eeuwige strijd tussen droom en realiteit. Miguel de Cervantes nodigt ons uit om te lachen, te huilen en vooral te reflecteren, en zijn boodschap resoneert vandaag de dag nog net zo sterk als vier eeuwen geleden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789085485261 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

190

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Don Quichot, de vernuftige edeloman van La Mancha” te beoordelen