Diversiteit in het hoger onderwijs

Van theoretisch kader naar praktijkgerichte verandering
Auteur: Elke Emmers, Mieke Schrooten, Reinhilde Pulinx | Uitgever: ASP - Academic and Scientific Publishers

25,00

Diversiteit is een maatschappelijke realiteit, toch is deze diversiteit nog te veel afwezig in het hoger onderwijs. Universiteiten en hogescholen zijn zich bewust van dit contrast, maar hoe doen we dat, meer diversiteit binnenbrengen in het hoger onderwijs en waar hebben we het dan precies over? Het gaat over diversiteit in de studentenpopulatie, maar ook in het personeelsbestand. Het gaat over toegankelijkheid voor studenten met een beperking, omgaan met meertaligheid en het ruimte geven aan niet-Westerse perspectieven in de opleidingen. Het gaat over aandacht hebben voor individuele noden en behoeften van studenten en personeelsleden en het creëren van een omgeving waarin iedereen zijn plek vindt. Het gaat over het aanbieden van inclusief en kwaliteitsvol hoger onderwijs.

In dit boek laten we uiteenlopende stemmen uit Vlaanderen en Nederland aan het woord en bieden we zowel praktijkvoorbeelden als theoretische reflecties. Het boek spreekt alle actoren binnen het hoger onderwijs aan
– docenten, lerarenopleiders, studenten en ondersteunend personeel – en presenteert een toekomstgericht kader om werk te maken van diversiteit in het hoger onderwijs.

Diversiteit in het hoger onderwijs is ontstaan vanuit het netwerk ‘Docenten voor Diversiteit’, een groep van docenten uit het Vlaamse hoger onderwijs, die via samenwerking en uitwisseling de participatie van kansengroepen in het hoger onderwijs willen versterken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461171245 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van theoretisch kader naar praktijkgerichte verandering

Auteur

, ,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Diversiteit in het hoger onderwijs” te beoordelen