Diksmuide 1914

Doodstrijd van een stad
Auteur: Ernest Hosten, Léon Bocquet | Uitgever: Uitgeverij Elena

39,50

21 oktober 1914, Ernest Hosten ontvlucht het verwoeste Diksmuide en vervoegt zijn gezin in Frankrijk. In september 1915 vindt hij werk als archivaris in de Archives Nationales de Paris en begint, samen met Léon Bocquet, te schrijven aan ‘L’Agonie de Dixmude’, het verslag van de doodstrijd van Diksmuide.

Het boek verschijnt in mei 1916 en ontvangt van de Académie Française de Furtado-prijs. Het kent een groot succes en wordt in 1928 herdrukt maar … wordt nooit vertaald in het Nederlands.

Honderd jaar later verkrijgt Margareta Vanmaele, de kleindochter van Ernest Hosten, via een erfenis het originele manuscript en een koffer vol brieven en documentatie van haar grootvader, die ze echter nooit gekend heeft.

In nauwe samenwerking met André Gysel, ex-docent Nederlands-Geschiedenis en gids van de Westhoek, en Chris Vandewalle, huidig archivaris van de stad Diksmuide die het voorwoord voor dit boek schreef, besluit zij het boek te vertalen, te bewerken, van notities te voorzien en te documenteren met illustraties.

Het relaas van de doodstrijd, de verwoesting en de gruwel van deze ingrijpende gebeurtenissen zijn nu, meer dan 100 jaar na de feiten, voor het eerst te lezen in het Nederlands.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082416039 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Doodstrijd van een stad

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Diksmuide 1914” te beoordelen