Dieric Bouts

Nieuwe perspectieven
Auteur: | Uitgever: Hannibal Books

49,95

Een eigentijdse kijk op het magistrale oeuvre van Dieric Bouts

Een eigentijdse kijk op het magistrale oeuvre van Dieric Bouts

Dieric Bouts (ca. 1410/1420–1475) is een van de meest ongrijpbare figuren uit de geschiedenis van de westerse kunst. Vlaamse primitief van de tweede generatie, schilder van de stilte – het zijn de etiketten die hij meestal opgeplakt krijgt. Maar is de Brabantse meester niet veel meer dan dat?

In dit boek, gepubliceerd naar aanleiding van de grote retrospectieve DIERIC BOUTS. Beeldenmaker in M Leuven, wordt een poging ondernomen om dichter bij deze enigmatische figuur te komen. Dieric Bouts stond met beide voeten in de wereld: alleen zo kunnen we zijn werk begrijpen. Diepgravende essays en korte teksten die focussen op een specifiek werk van de Vlaamse meester schetsen de maatschappelijke, intellectuele en artistieke context van die periode. Ze belichten Bouts’ oeuvre vanuit nieuwe invalshoeken en bieden door een radicale confrontatie met de hedendaagse beeldcultuur een nieuwe kijk op werken van meer dan vijf eeuwen oud. Het resultaat is een genuanceerd beeld van de grote Leuvense schilder die zo zijn plaats in de kunstgeschiedenis als blikverruimende beeldenmaker herovert.

Deze publicatie verschijnt naar aanleiding van de indrukwekkende retrospectieve in M Leuven van 20 oktober 2023 tot 14 januari 2024.

Onder redactie van Peter Carpreau. Met bijdragen van Inigo Bocken, Jordan Marie Booker, Till-Holger Borchert, Peter Carpreau, Marjan Debaene, Mark Derez, Bart Fransen, Valentine Henderiks, Stephan Kemperdick, Didier Martens, Gust Van den Berghe en Michiel Verweij.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464666663 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Nieuwe perspectieven

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dieric Bouts” te beoordelen