Dichterbij de Hemel

Ervaringen van een verpleegkundige en mantelzorger
Auteur: Tom Hanou | Uitgever: Direct Uitgeven

24,99

Ieder mens krijgt in zijn of haar leven te maken met zorg. Onze zorgverleners staan dan ook midden in de levens van ons allemaal. Ze zijn erbij op onze meest kwetsbare momenten. Ze zien onze tranen van geluk, pijn en verdriet, ondersteunen ons en onze naasten. Dichterbij de Hemel is het aangrijpende verhaal van voormalig verpleegkundige en mantelzorger, Tom Hanou. Zijn leven stond altijd in het teken van zorgen voor anderen. Het boek passeert op prachtige wijze zijn werkende leven van de jaren ‘70 tot 2020, van stagiair tot manager en van psychiatrie tot zieken- en verpleeghuis.

Niet alleen beschrijft hij praktijkverhalen die soms lief, dan weer verdrietig of zelfs schokkend zijn, ook beschrijft hij zijn eigen ervaringen als mantelzorger voor diverse familieleden. Hierbij wordt duidelijk dat zelfs een ervaren zorgverlener kan verdwalen in de doolhoven van de bureaucratie. In confrontatie met het management in zorginstellingen, de politiek, zijn pensioenfonds en de rechterlijke macht ervaart Tom keer op keer dat zorg verlenen, ook met de beste intenties, een zware opgave is.

Over de auteur
Tom Hanou is geen bureaumens. Wel is hij altijd graag in de weer met zijn medemens, de natuur, zijn hond en zijn vlotte pen. Hij voelde al vroeg in zijn leven dat zorg zijn passie was. Tom heeft jarenlang mantelzorg verleend aan zijn beide ouders, zijn broer, schoonzus en gehandicapte neef, Roy. Na 40 jaar in de zorg kon hij er wel een boek over schrijven. Dat heeft hij nu gedaan – zijn blik op de zorg, euthanasie, de werkvloer in ziekenhuizen en überhaupt het leven zijn voordehandliggend. Of toch niet?

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083262604 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Ervaringen van een verpleegkundige en mantelzorger

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

460

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-07-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dichterbij de Hemel” te beoordelen