Deus vult

DE LEVENSBESCHRIJVING VAN DE KRUISRIDDER IN EEN NOTEDOP
Auteur: Ronald Wilfred Jansen | Uitgever: RWJ-PUBLISHING

33,95

Er is al veel gepubliceerd over de Middeleeuwen (500-1500). Een tot de verbeelding sprekende periode uit de Middeleeuwen betreft de Kruistochten (1095-1291).
Ook hierover is reeds een en ander gepubliceerd, evenals over de ridder in het algemeen. Over de kruisridder als individu is echter nog weinig bekend. Dit boekje wil deze leemte enigszins opvullen zonder de pretentie een baanbrekend wetenschappelijk werk geleverd te hebben.

Het is een boek voor lezers met weinig of geen kennis over dit onderwerp. Voor hen die meer willen weten over de Kruistochten, is er genoeg andere literatuur voorhanden. In het bronnenoverzicht achter in dit boek is deze literatuur vermeld. De Middeleeuwen staan bekend als een duistere periode waarin moord en doodslag aan de orde van de dag waren. Desalniettemin roepen ridders tot op de dag van vandaag vooral beelden op van eervolle strijders die de vijand nog recht in de ogen keken. Klopt dit beeld eigenlijk wel met de werkelijkheid?

Tijdens de Kruistochten vochten christenen en moslims onderling om de hegemonie in het Midden-Oosten, specifiek Jeruzalem. De ridder nam ook deel aan vervolging van ‘heidenen’ in Europa. Het leven van de kruisridder bestond niet alleen uit oorlog voeren. Items die aan de orde komen zijn onder meer: sociale afkomst en beroepsvorming. Het boekje is dus te lezen als een soort curriculum vitae van de kruisridder

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789490482527 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

DE LEVENSBESCHRIJVING VAN DE KRUISRIDDER IN EEN NOTEDOP

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

88

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-05-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Deus vult” te beoordelen