Deugd en moraal

De diepere betekenis van zeventiende-eeuwse verhalende voorstellingen
Auteur: Ineke Wolf | Uitgever: Primavera Pers

29,50

Dit boek is het resultaat van een boeiende combinatie van ‘klassiek’ iconografisch onderzoek en technisch onderzoek. Dat laatste is opmerkelijk: techniek speelt al ruim honderd jaar een belangrijke rol in stilistisch onderzoek, maar behoort nog niet tot de gebruikelijke instrumenten van de iconograaf. Deze uitgave laat echter zien dat technisch onderzoek en met name infraroodreflectografie wel degelijk aanwijzingen kan opleveren die van belang zijn voor iconografische analyse. Fotografische technieken kunnen details aan het licht brengen, die inzicht bieden in het maakproces en daarmee helpen bij het aanscherpen van de interpretatie.
Aan de hand van zeven case studies, waarin telkens een of meerdere zeventiende-eeuwse schilderijen centraal worden gesteld, gaat de auteur op zoek naar verborgen betekenissen in zeventiende-eeuwse verhalende voorstellingen.

Ineke Wolf (1951) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek is vooral gericht op de iconografie van Nederlandse schilderkunst in de zeventiende eeuw. Zij publiceerde diverse artikelen in het tijdschrift Oud Holland en droeg bij aan de catalogus bij de tentoonstelling Winter Tales in het Kunsthistorisches Museum in Wenen (2011-2012).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059974029 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De diepere betekenis van zeventiende-eeuwse verhalende voorstellingen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Deugd en moraal” te beoordelen