Des te erger voor de feiten

Politieke essays van banken- tot coronacrisis
Auteur: Anton Jäger | Uitgever: Uitgeverij Epo

22,50

‘Des te erger voor de feiten.’ Met die woorden vatte de Duitse filosoof G.W.F. Hegel ooit zijn wijsgerig project samen, een stoutmoedig pleidooi vóór theorie en tégen de journalistieke waan van de dag. Vanuit dat motto verzamelt deze bundel een half decennium aan essays met politiek-filosofische insteek. Die behandelen thema’s van de bankencrisis over de coronacrisis tot de malaise van de democratie. In vogelvlucht worden enkele diepe verschuivingen zichtbaar in het politieke bestel na 2008 – zowel in België als in het buitenland. Neemt populisme de plaats van partijdemocratie in? Slaat de postpolitiek van de jaren 1990 vandaag door in ‘hyperpolitiek’? En is de tijd van de monsters aangebroken, of die van een progressieve dageraad? Des te erger voor de feiten voorziet context bij een oneindig verwarrend tijdperk.

De Groene Amsterdammer
Recensie door Arthur Eaton

“Is er plaats voor een links populisme, en hoe moet dat er dan uitzien? Met een terugkeer naar klasse, à la Ewald Engelen, of juist vormgegeven als een breed en inclusief anti-elitair project? Anton Jäger analyseert dit alles grondig, maar geeft geen definitieve antwoorden. In plaats daarvan legt hij een tijdperk vast met het tempo van een hogesnelheidscamera. En, belangrijk: hij schrijft heel mooi over een lelijke tijd.”

Filosofie Magazine
Recensie

“In deze politiek-filosofische essaybundel analyseert hij haarfijn eigentijdse verschijnselen als het populisme en de coronacrisis.”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462674462 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Politieke essays van banken- tot coronacrisis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

180

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Des te erger voor de feiten” te beoordelen