Denken over kunst

Een inleiding in de kunstfilosofie
Auteur: A.A. Van den Braembussche | Uitgever: Coutinho

44,95

Dit boek biedt een systematische introductie van een aantal grondbegrippen en basistheorie uit de kunstfilosofie. Het verschaft een theoretisch kader waarmee vanuit verschillende gezichtspunten over kunst kan worden nagedacht. Denken over kunst maakt het verband duidelijk tussen kunstfilosofie en de kunstwereld, en presenteert een zo objectief mogelijke weergave van de stand van zaken binnen het esthetisch denken.

De inzichten en theorie die in dit boek aan bod komen, worden geïllustreerd aan de hand van full-colour afbeeldingen van de besproken kunstwerken.

Denken over kunst richt zich op universitaire studenten kunst- en cultuurstudies, studenten (kunst)filosofie en hovo-studenten maar is ook geschikt als een algemene introductie in de stof.

Antoon Van den Braembussche is universitair hoofddocent kunstfilosofie aan de Faculteit voor Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij bekleedt een deeltijdprofessoraat in de kunstkritiek aan de Vrije Universiteit te Brussel.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046900093 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een inleiding in de kunstfilosofie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

376

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-02-2007

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Denken over kunst” te beoordelen