Democratie in een digitale wereld

Een revolutionair pamflet in antwoord op honderd jaar democratie
Auteur: Alias Pyrrho | Uitgever: Brave New Books

20,05

De democratische faciliteiten zijn van 1917. Met het internet is er een interactieve democratie mogelijk die de staatsburger het vertrouwen in de politiek teruggeeft. Bijna iedereen heeft een smartphone,laptop of tablet als het alternatieve rode potlood.

De democratische faciliteiten zijn verouderd. Met het internet is er een interactieve democratie mogelijk die de staatsburger het vertrouwen in de politiek teruggeeft. Bijna iedereen heeft een smartphone, een laptop of een tablet, waarmee overheid en publiek in samenspraak en met een hoge frequentie deel kunnen nemen aan besluitvormingsprocessen. Die tijd is nu gekomen.
De wereld heeft een enorme afstand genomen van de tijd dat de Nederlandse democratie in 1917 werd ingesteld met het kiesrecht voor mannen. Vele veranderingen, waaronder het opleidingsniveau, emanciperen de burger tot volwaardige deelnemers in het politieke besluit. Echter, de faciliteiten van de democratie lopen ver achter. Maar met een Nieuwe Digitale Democratie komt de stem van betrokken kiezers goed tot zâ n recht in de keuze van politieke besluiten. Politici zijn dienstverleners en de Raad voor het Openbaar Bestuur oordeelt dat we van een partijdemocratie naar een publieksdemocratie moeten. Hoe? Dit revolutionaire pamflet geeft een opening hoe democratie echt democratisch kan zijn, dankzij de digitale snelweg.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402112979 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een revolutionair pamflet in antwoord op honderd jaar democratie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

89

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-02-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Democratie in een digitale wereld” te beoordelen