De Zwarte Kat in de Kunst

Duivel of diva?
Auteur: Elisabeth Eyl | Uitgever: Uitgeverij Lias

24,95

DUIVEL OF DIVA? GELIEFD, GEHAAT, VERGUISD, VEREERD.

Over de kat in het algemeen in de kunst bestaan diverse publicaties, maar de zwarte kat als zelfstandig thema in de kunstgeschiedenis is niet eerder beschreven. Het dier neemt een bijzondere positie in; als personificatie van de duivel, icoon van de art deco, embleem van erotiek, motief in horrorverhalen en verbeelding van de jazzmuziek.
Wat is de betekenis van de zwarte kat in de kunst – en in de geschiedenis – door de eeuwen heen? Bestudering van dit thema leidt tot nieuwe inzichten. Grote namen in de kunstgeschiedenis laten verrassende werken zien waarin de kat een intrigerende rol speelt. De zoektocht leidt ook naar kunstenaars die minder bekend zijn, maar hun werken zeker niet minder verrassend.

Kunsthistorica Elisabeth Eyl begon enkele jaren geleden met het verzamelen van afbeeldingen van de zwarte kat in uiteenlopende kunstvormen. Haar verzameling omvat inmiddels bijna tienduizend afbeeldingen en biedt een fantastisch uitgangspunt voor een uitgave. Ze maakte voor dit boek een fraaie selectie en schreef er een prachtig (kunst)historisch verhaal bij.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789088031250 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Duivel of diva?

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

02-10-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Zwarte Kat in de Kunst” te beoordelen