De zusters van Tarakan

Een vrouw. Een oorlog. Een geschiedenis
Auteur: David Meijer | Uitgever: Atlas Contact

23,99

Een jonge vrouw belandt aan de frontlinie tijdens de Japanse invasie van Tarakan, een klein olie-eiland voor de kust van Borneo. Een adembenemend boek over een onderbelicht deel van onze geschiedenis.

‘Zusters van Tarakan’van David Meijer is het waargebeurde verhaal van Mila Herman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vermist raakte en doodverklaard werd. 75 jaar later reconstrueert haar kleinzoon David haar verhaal, zich baserend op jarenlang onderzoek. Een liefdevol monument voor Mila Herman en haar moedige collega’s.

Op 24 december 1941 staat de 23-jarige Mila Herman, Rode Kruis-helpster der 2e klasse, samen met een twintigtal andere zusters op het vliegveld van Bandoeng, Java. Twee weken geleden heeft Nederland de oorlog verklaard aan Japan. Mila is nog nooit buiten Java geweest, en ze staat op het punt om voor het eerst in haar leven in een vliegtuig te stappen – zonder te weten wat haar plaats van bestemming is. Na een lange tocht arriveren de zusters op Tarakan, een klein olie-eiland voor de kust van Borneo. Omgeven door dichte jungle wachten daar honderden soldaten op wat komen gaat. Jong, onervaren en onvoorbereid voegen Mila en haar collega’s zich bij hen. Dan, in het duister van de nacht, door oerwoud dat ondoordringbaar werd geacht, bestormen duizenden Japanse troepen het eiland. De verbinding met Tarakan gaat verloren; aan het thuisfront tast men in het duister. Wat is er met Mila gebeurd?

Parool
Recensie door John Jansen van Galen

‘De lezer raakt spoedig geboeid.’

Azië Magazine/Down Under
Recensie

‘Het is de waargebeurde, dramatische geschiedenis die door de schrijver op toegankelijke wijze wordt opgetekend. (…) David Meijer ontrafelt het verhaal (…) en doet dat met een soepele pen.’

Opium op Radio 4
Recensie door Brecht van Hulten

‘Een zeer lezenswaardig verhaal over extreem dappere vrouwen.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045044927 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een vrouw. Een oorlog. Een geschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De zusters van Tarakan” te beoordelen