De zeven mannen van Het Sluisje

Auteur: Bert Euser | Uitgever: Uitgeverij Anderszins

18,95

Op 11 oktober 1944 werden nabij Rhoon 7 onschuldige mannen geëxecuteerd als wraakactie door de Duitse bezetter. In dit boek een schets van de slachtoffers, de gebeurtenissen en de impact daarvan.

De zeven mannen van Het Sluisje
Bert Euser

Als de namen van de slachtoffers onbekend blijven en achtergrondkennis ontbreekt, wordt inhoudsvol herdenken bemoeilijkt.

Op 11 oktober 1944 vond een tragedie plaats in buurtschap Het Sluisje. De avond ervoor was een Duitse militair omgekomen doordat hij in aanraking kwam met een stroomkabel die over de weg lag. Hoe die kabel daar terechtkwam is tot op vandaag onduidelijk.
De Duitse overheerser nam wraak en stelde een voorbeeld door een dag later zeven mannen te executeren die er vlakbij woonden of werkten. Over hen gaat dit boekje.

Het Sluisje is landelijk bekend geworden door De Vergelding, een dorp in tijden van oorlog, geschreven door Jan Brokken. Bert Euser deed hiervoor het vooronderzoek.

Bert Euser (1948) woont sinds 1952 in Rhoon. Hij is bedrijfseconoom, werkzaam als ondernemer en was naast zijn ondernemerschap meer dan 30 jaar actief als raadslid en wethouder. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan die gebaseerd zijn op (lokaal) historisch onderzoek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492994097 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

80

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De zeven mannen van Het Sluisje” te beoordelen