De zes freules

Het waargebeurde verhaal van de zussen Mitford
Auteur: Laura Thompson | Uitgever: Omniboek

24,99

‘De zes freules’ is een buitengewone familiekroniek over zes opmerkelijke zussen, geboren tussen 1904 en 1920. Eén van hen, Unity, was bevriend met Adolf Hitler.

‘De zes freules’ van Laura Thompson is het verhaal van de zussen Mitford, zes dochters uit een oude Engelse adellijke familie. Ze schitterden op de debutantenbals in het interbellum. Allemaal waren ze voorbestemd om een goed huwelijk te sluiten. Maar het liep heel anders.

Nancy werd bestsellerauteur, en beschreef de gebruiken van haar stand. Pamela had een relatie met John Betjeman, hield van het landleven en werd kippenfokker. Diana was fascist en trouwde met Oswald Mosley, de leider van de Britse fascistenpartij. Unity was fan van Hitler en schoot zichzelf door het hoofd toen Groot-Brittannië de oorlog verklaarde aan Duitsland. Daarna bleef ze nog vier jaar in leven. Jessica was lid van de Amerikaanse communistische partij. Deborah trouwde en werd de hertogin van Devonshire. Maar stiekem was ze idolaat van Elvis Presley en had ze haar studeerkamer volhangen met plaatjes van ‘the King’.

Dit boek is een verzameling onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhalen. Laura Thompson beschrijft de rol van de elite, op een moment in de geschiedenis dat de adel haar traditionele rol verloor.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401919128 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het waargebeurde verhaal van de zussen Mitford

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

424

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

13-10-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De zes freules” te beoordelen