De zaak aan Highway 62

Auteur: Laila Lalami | Uitgever: Nieuw Amsterdam

22,99

‘Lalami schakelt snel van perspectief waardoor de gelaagdheid van het verhaal aan kracht wint. Haar proza is kleurrijk en ontdaan van rancune of wrok, en in feite is dat de grootste kracht van dit boek: die ‘andere’ Amerikanen zijn ook Amerikanen, maar die wel op te boksen hebben tegen vooroordelen.****’ NRC Handelsblad

Een familiesaga, whodunnit en liefdesgeschiedenis in één, die op subtiele wijze de problemen van de westerse maatschappij blootlegt.

Finalist National Book Award, Kirkus Prize en Aspen Literary Award. LA Times bestseller en beste boek van het jaar volgens onder meer TIME, Washington Post, The Guardian, Kirkus Reviews

Driss Guerraoui en zijn vrouw zijn in de jaren tachtig van Casablanca naar Californië geëmigreerd om daar een beter leven op te bouwen. Wanneer Driss op een late lenteavond een donkere kruising oversteekt in zijn woonplaats, een klein stadje in de Mojavewoestijn, wordt hij geschept door een voorbijrazende auto. Het lijkt een bewuste hit & run. Driss’ volwassen dochter Nora keert terug naar haar familie om die bij te staan. Ze raakt betrokken bij het politieonderzoek en wordt geconfronteerd met geheimen binnen het gezin en met de hypocrisie van de gemeenschap. De zaak aan Highway 62 is een actuele, provocerende en aangrijpende roman over de immigrant als ‘de ander’.

Het Nieuwsblad
Recensie

De zaak aan Highway 62 is in alle betekenissen van het woord een grote Amerikaanse roman, waarin Lalami loepzuiver en diepgravend schrijft over grote maatschappelijke vraagstukken, zonder te preken. Dat is een kunst.

De Morgen
Recensie

Negen ik-vertellers, ieder met een eigen stem, tonen een land dat blijkt te teren op haat en geweld tegen migranten.

Nederlands Dagblad
Recensie

Misschien is dit boek vooral een pleidooi voor onderling begrip. […] Overstijgt het verhaal van de immigrant, het overstijgt man-vrouwverhoudingen. Als de Great American Novel dáárvoor staat dan mag dit boek zo inderdaad de literaire geschiedenis ingaan.

Algemeen Dagblad
Recensie

Een heerlijke whodunnit […] En tegelijk is het echte thema de liefde en de grote druk waar Amerikanen met een islamitische achtergrond sinds 9/11 onder leven. aanrader

NBD Biblion
Recensie

Boeiend en goed geschreven verhaal over actuele problematiek.

The Sunday Times
Recensie

Zeer aangrijpend portret van een moderne Amerikaanse gemeenschap.

The New York Times
Recensie

Een van de aangrijpendste romans over racisme en immigratie in de wereld van na 9/11.

The Washington Post
Recensie

Pulitzerprijs-finaliste Lalami is misschien wel de beste hedendaagse chroniqueur van immigratie en alle onbehagen die daarmee gepaard gaat. In haar nieuwste roman wordt niemand gespaard; het is de ideale whodunnit om tijdens een regenachtig weekend in te verdwijnen.

NRC Handelsblad
Recensie

Lalami schakelt snel van perspectief waardoor de gelaagdheid van het verhaal aan kracht wint. Haar proza is kleurrijk en ontdaan van rancune of wrok, en in feite is dat de grootste kracht van dit boek: die ‘andere’ Amerikanen zijn ook Amerikanen, maar die wel op te boksen hebben tegen vooroordelen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046825426 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

368

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-08-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De zaak aan Highway 62” te beoordelen