De witte dood

Auteur: Willem Ritstier | Uitgever: MENLU

24,99

Het verhaal van de historische figuur Simo Häyhä (1905-2002), waarschijnlijk de succesvolste sluipschutter aller tijden. In Rusland stond hij bekend als Belaya Smertj; De Witte Dood.

Rusland wil dat Finland strategische stukken vrijwillig afstaat aan hen, zodat Sint-Petersburg beter beschermd kan worden tegen eventuele aanvallen van de vijand. Wanneer Finland dit weigert valt Rusland, zonder een oorlogsverklaring vooraf, op 30 november 1939 het land binnen met een legermacht van (naar ruwe schatting) 120.000 man, 1400 tanks en 1000 vliegtuigen tegenover 26.000 Finse soldaten.

Een kleine jager, Simo Häyhä, komt thuis van een succesvolle jacht en een bode staat voor zijn deur met een brief waarin staat dat zijn aanwezigheid is gewenst bij het leger van Finland. Simo twijfelt geen moment en meldt zich bij zijn onderdeel.

Hij ontpopt zich als één van de beste scherpschutters en weet in de vier maanden die deze oorlog duurt ruim 500 tegenstanders uit te schakelen.

Dan zetten de Russen een prijs op zijn hoofd…

Cuttingedge
Recensie door Peter Leysen

“Dit oorlogsverhaal speelt zich af in 1939, maar is door het onderwerp razend actueel. Rusland valt met een overmacht een kleiner land binnen (Finland) maar stuit daar op onverwacht veel tegenstand. Een kleine jager ontpopt zich tot een uitstekend sluipschutter en weet meer dan 500 tegenstanders uit te schakelen. Een aangrijpend verhaal, goed gedocumenteerd en prachtig in beeld gebracht (die sneeuwlandschappen!)”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083303093 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

84

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De witte dood” te beoordelen