De witte anjer

ROMAN
Auteur: Agnès Laurey-Jimmink | Uitgever: Scholten Uitgeverij B.V.

18,95

Diep persoonlijk relaas over herstel van een oorlogstrauma

Talloze malen hoorde Agnès haar vader zijn levensverhaal vertellen. Na zijn overlijden besloot ze het aan het papier toe te vertrouwen, met als resultaat deze aangrijpende, waargebeurde roman. Robert wordt als buitenechtelijk kind geboren uit een Joodse vader en een Duitse moeder. De ongetrouwde moeder vertrouwt haar baby toe aan haar oom en tante, maar zij kunnen de zorg voor het energieke jongetje niet aan. Ze binden hem vast aan zijn bed, verstopt in de kelder. Ernstig verzwakt wordt Robert net op tijd gered.

Zijn moeder is inmiddels getrouwd met een Nederlandse zakenman. Ze besluiten Robert zelf op te voeden. Als student komt hij in conflict met Hitler en het nationaalsocialisme en vlucht naar de ogenschijnlijke veiligheid van Nederland. Daar kan hij zijn draai niet vinden en meldt zich aan als KNIL-militair.

In het verre Nederlands-Indië lijkt het leven hem eindelijk toe te lachen, tot hij door de Japanners wordt gevangengenomen. Niet alleen de meedogenloze vijand, maar ook tijgers, slangen en tropische ziekten vormen een groot gevaar. Zal hij zijn geliefden ooit weerzien?

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083114873 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

ROMAN

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

200

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

10-03-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

1 beoordeling voor De witte anjer

  1. 5 van 5

    DebbyV

    In een weekend uitgelezen! Wat intens, wat emotioneel, wat indrukwekkend, maar ook wat romantisch. Je kijkt met een andere blik naar die oorlogs jaren en hoe ingewikkeld en heftig die tijden van moeilijkheid en geluk door elkaar heen lopen. Prachtig!


Een beoordeling toevoegen