De wintervesting

De sabotage van Hitlers atoombom
Auteur: Neal Bascomb | Uitgever: Hollands Diep

34,99

Avontuurlijk spionageverhaal over de meest gedurfde sabotageactie uit de Tweede Wereldoorlog

Het is 1942. De nazi’s maken haast met de ontwikkeling van een atoombom. Ze hebben er de natuurkundigen voor, maar wat ze niet hebben is genoeg zwaar water, een noodzakelijk bestanddeel van hun nucleaire plannen. Maar ze houden Noorwegen al twee jaar bezet en daarmee de Vemork-waterkrachtcentrale, een reusachtig industrieel complex dat aan de rand van een kloof ligt. Vemork is wereldwijd de enige leverancier van zwaar water.

De geallieerden weten één ding zeker: Vemork moet vernietigd worden. De Britse Special Operations Executive brengt een geniale wetenschapper en elf gevluchte Noorse commando’s bij elkaar, die met weinig meer dan parachutes, ski’s en machinepistolen Hitlers plannen voor een atoombom moeten saboteren.

De wintervesting is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en nog niet eerder in de openbaarheid gebrachte dagboeken en brieven van de saboteurs zelf. Bascomb heeft een meeslepend en toegankelijk verhaal geschreven over een groep jongemannen die tot het uiterste moesten gaan om de wereld van de vernietiging te redden.

Kirkus Reviews
Recensie

Een spannend, grondig verslag… Met uitstekende karakters en prachtige details over een minder bekend strijdtoneel. Dit is een prachtige aanvulling op het bestaande materiaal over de Tweede Wereldoorlog.

Publishers Weekly
Recensie

Een fascinerend verslag over hoe een kleine groep Noren weigerden zich over te geven aan de wrede bezetting van hun land, en zo een belangrijke bijdrage leverden aan de geallieerde overwinning.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048870073 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De sabotage van Hitlers atoombom

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

512

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De wintervesting” te beoordelen