De Westerse Wereld

Oorsprong en ontwikkeling
Auteur: Peter Franken | Uitgever: Brave New Books

29,00

In dit boek wordt de geschiedenis van de westerse wereld belicht. Maar ook al loopt het verhaal over ruim 25 eeuwen, van de pretentie dat de gehele historie van dit deel van de wereld aan de orde komt is geen sprake. Veeleer bestaat de tekst uit capita selecta waarin periodes en gebeurtenissen worden belicht die achteraf bepalend blijken te zijn geweest.
Binnen de behandelde tijdvakken gaat de aandacht primair uit naar episodes die in meer of mindere mate het wereldbeeld van de auteur hebben bepaald. Daarmee is het een persoonlijke benadering van de geschiedenis van ‘Het Westen’ geworden. Dit boek is het eerste in een serie van drie. Het tweede deel getiteld ‘L’anno C Era Fascista, een eeuw totalitarisme en fascisme’ is eveneens in 2022 verschenen.
Religie speelt een belangrijke rol in de eerste hoofdstukken voortkomend uit het besef dat de westerse wereld een joods-christelijke grondslag heeft. Daarmee is het echter beslist geen theologische tekst geworden. Veeleer wordt religie benaderd als antropologisch fenomeen met aanhangende folklore, dat een grote maatschappelijke en politieke invloed uitoefent. Dat uit zich in een afstandelijke en vaak ook kritische benadering.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464655179 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Oorsprong en ontwikkeling

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

496

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

20-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Westerse Wereld” te beoordelen