De wereld vóór God

Filosofie van de Oudheid
Auteur: C.J. Alders | Uitgever: Pumbo.nl B.V.

37,95

De wereld vóór God’ biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. In deze introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero worden op toegankelijke wijze behandeld. Maar ook meer onbekende namen als Aristippos en Carneades komen uitgebreid aan bod.

Ondertussen maken we uitstapjes naar de Oosterse filosofie. We zien hoe denkers als Confucius, Boeddha en Zarathustra zich tot de Westerse filosofie verhouden. Ook worden de filosofische inzichten vergeleken met die van moderne filosofen en wetenschappers. Daarbij worden vermakelijke paralellen getrokken met moderne literatuur en de hedendaagse maatschappij. Het blijkt dat de filosofen van de oudheid ons een verrassende spiegel kunnen voorhouden.

Kees Alders werd geboren in 1972 te Heemstede, en woont sinds 1993 in Amsterdam. Hij behaalde zijn master in theoretische en sociale psychologie in 2000. Zijn columns over politiek en filosofie verschenen onder andere op Joop.nl, Sargasso.nl en Historiek.net. ‘De wereld vóór God’ is Alders’ debuut.

Ook beschikbaar als paperback

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082930122 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Filosofie van de Oudheid

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

392

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-11-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De wereld vóór God” te beoordelen