De wereld is mijn atelier

Kunstenaar op reis
Auteur: Erik van Ommen | Uitgever: KNNV Uitgeverij

34,95

Erik van Ommen is ruim 50 jaar actief als beeldend kunstenaar. In dit boek zien we welke plekken hij in al die jaren bezocht. De reis begint in het zuiden van Afrika en eindigt op Spitsbergen. Het is een verslag vol spectaculaire afbeeldingen, waaruit een grote liefde voor de natuur spreekt. Erik vertelt over zijn belevenissen en over zijn werkwijze. De nadruk ligt op zijn schilderijen, prenten en tekeningen.

Erik heeft een passie voor vogels en die staan dan ook centraal. Maar ook van andere dieren en landschappen maakte hij prachtige kunstwerken. De lezer kan vanuit zijn leunstoel mee op wereldreis. Dit boek is niet alleen een ode aan de kunst en de natuur, maar ook een magistraal overzichtswerk van een van onze belangrijkste vogelschilders.

Erik van Ommen (1956) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Hij publiceerde dertig boeken en maakt acryl- en olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, lino- en houtsnedes, Sumi-e schilderingen en videofilms. Hij beschouwt de wereld als zijn atelier en was artist in residence in Japan en op Spitsbergen. Kunst en natuur zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789050119016 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Kunstenaar op reis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

25-10-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De wereld is mijn atelier” te beoordelen