De wereld in jezelf

De Nederlandse en Vlaamse literatuur van de 21ste eeuw in 60 essays
Auteur: Joost de Vries, Nina Polak | Uitgever: Prometheus

35,99

Het essay, het meest vrije genre in de literatuur, is de laatste jaren aan enorme veranderingen onderhevig. Wat ooit een speelplaats was voor schrijvers om kunst en wereld, mens en maatschappij uit te leggen, is nu veel meer een plek waar herinneringen worden opgediept en identiteiten worden gecreëerd. Tien jaar na Joost Zwagermans monumentale bloemlezing van de Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf 1880 in 200 essays trekken Nina Polak en Joost de Vries het essay de 21ste eeuw in. In De wereld in jezelf hebben zij vijftig hedendaagse essays van Nederlandse en Vlaamse auteurs bijeengebracht die laten zien hoe sprankelend en levend het essay vandaag de dag is – en ook hoe persoonlijk en authentiek.

Nina Polak (1986) is redacteur bij De Correspondent. Ze schreef de romans We zullen niet te pletter slaan(genomineerd voor drie prijzen) en Gebrek is een groot woord.

Joost de Vries (1983) is kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. Hij publiceerde de romans Clausewitz(twee nominaties), De republiek (winnaar Gouden Boekenuil en twee nominaties), Oude meesters en de essaybundel Vechtmemoires.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044638943 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Nederlandse en Vlaamse literatuur van de 21ste eeuw in 60 essays

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

640

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

13-12-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De wereld in jezelf” te beoordelen