De weg van Adélaïde Marie de Cicé

Een zoektocht van het hart in bewogen tijden
Auteur: Noëla J. Polet | Uitgever: Uitgeverij Abdij Van Berne

39,95

Noëla J. Polet
De weg van Adélaïde Marie Champion de Cicé. Een zoektocht van het hart in bewogen tijden

In het laatste kwart van de achttiende eeuw – de periode van de Franse Revolutie – stond het religieuze leven in Frankrijk er slecht voor. Alle kerkelijke goederen werden door de overheid in beslag genomen, en aan religieuze orden en congregaties werd het bestaansrecht ontzegd. Juist in deze tijd ontstond de Sociëteit van de Dochters van het Hart van Maria (SDHM), bestaande uit vrouwen die wel geloften hadden afgelegd maar geen habijt hadden aangenomen en niet leefden in een kloosterverband.
Deze studie bevat de spirituele biografie van de medestichteres van de ‘Sociëteit’, Adélaïde Marie Champion de Cicé (1749-1818), afkomstig uit Rennes, Frankrijk. Het boek situeert haar binnen de historische, godsdienstige en sociale context van haar tijd en focust op haar geestelijke ontwikkeling als religieuze vrouw en medestichteres.

Dr. Noëla J. Polet (1943) is theoloog en lid van de Sociëteit van de Dochters van het Hart van Maria. Ze werkte als maatschappelijk vormingswerker, catecheet, schoolpastor, docent en pastoraal werkster in diverse betrekkingen in België, Ethiopië en Nederland. Ze promoveerde in 2017 op haar studie naar Adélaïde Marie Champion de Cicé en is ze werkzaam als vrijwilliger in Zeeuws-Vlaanderen voor weekendvieringen, CTVG en bezinningsdagen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089723635 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een zoektocht van het hart in bewogen tijden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

576

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

19-09-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De weg van Adélaïde Marie de Cicé” te beoordelen