De weg naar Singapore

Auteur: Benedict Janssen | Uitgever: Uitgeverij Het Nachtkastje

18,95

Het tweede deel in de serie ‘Onbekend WOII’ gaat over de dramatische gebeurtenissen in het Verre Oosten. Op 7 december 1941 valt Japan de twee grootmachten van die tijd, de Verenigde Staten en het Britse Rijk, tegelijkertijd aan. Het leidt voor de Britten tot een militair fiasco zonder weerga en uiteindelijk de ineenstorting van hun koloniale rijk in het Verre Oosten. In recordtijd ziet het Japanse leger, hoewel numeriek ver in de minderheid, kans om Maleisië te veroveren. Daarna volgt de val van Singapore, de vestingstad die de naam had onneembaar te zijn. De wereld kijkt in ongeloof toe hoe het machtige Britse Rijk als een reus op lemen voeten wordt omgeduwd door een Aziatische staat en zijn grootste militaire overgave in de geschiedenis beleeft.

De weg naar Singapore legt op heldere wijze uit wat Japan er destijds toe bracht om tot de aanval over te gaan en hoe het erin slaagde om binnen zeventig dagen zijn vlag te laten wapperen boven het ‘Gibraltar van het Oosten’.

Net als in zijn eerste boek Peleliu brengt Benedict Janssen op meeslepende wijze de geschiedenis tot leven. Van de strategische overwegingen op de hoofdkwartieren tot aan de persoonlijke beslommeringen van de burgers die de oorlog ondergingen. Op basis van diepgaande research en met een fijn gevoel voor de soms absurdistische werkelijkheid die de oorlog met zich meebrengt.

Reacties van lezers van Peleliu bij Bol:
“…een absolute aanrader…”
“…met groot plezier gelezen…”
” Een historisch boek dat niet alleen leerzaam en interessant is, maar ook nog een glimlach op je gezicht tovert, is zeldzaam.”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082830606 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

254

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-03-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De weg naar Singapore” te beoordelen