De wederopstanding van China

Auteur: Frans-Paul van der Putten | Uitgever: Prometheus

22,50

De opkomst van China als wereldmacht lijkt een recent fenomeen, maar heeft een lange voorgeschiedenis. De wederopstanding van China volgt de ontwikkeling van China’s rol op het wereldtoneel, vanaf de Opiumoorlogen tot nu. Wat begon als een reactie op Europa’s koloniale invloed is geleidelijk veranderd in het Chinese streven om in de wereld een leidende rol te spelen. China is steeds beter in staat de wereldorde te vormen, maar wordt daardoor ook zelf gevormd.

Frans-Paul van der Putten beschrijft hoe China’s relatie met grote mogendheden zich in de afgelopen 180 jaar heeft ontwikkeld, hoe deze relatie van invloed is geweest op de manier waarop China nu zelf een wereldmacht wordt, en wat dit betekent voor Europa en voor de Chinees-Amerikaanse betrekkingen.
 
Dr. Frans-Paul van der Putten is coördinator van het Clingendael China Centre en heeft meer dan twintig jaar ervaring met de bestudering van China. Van 2006-2012 was hij de hoofdredacteur van het tijdschrift Itinerario over de geschiedenis van Europese koloniale expansie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044641363 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-11-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De wederopstanding van China” te beoordelen