De Wadden en de ploeg

En hun omgeving
Auteur: Eric Bos | Uitgever: Just Publishers

21,75

In de jaren twintig en dertig lieten de leden van de expressionistische schildersbent De Ploeg zich vooral door de natuur in hun nabije woonomgeving – de stad Groningen en haar ommelanden – inspireren. Ze wandelden veel of trokken er met de fiets op uit.

Hun inspiratiebron verlegde zich van het land naar het water toen Ploeg-lid George Martens in 1931 een tjalk kocht die de naam van zijn vrouw Alida kreeg. Johan Dijkstra had in die tijd de Staverse Jol Fenris. Beide mannen – al dan niet in gezelschap van een of meer van hun Ploegkompanen – genoten van het ruige en vrije leven op zee. Hoewel ze tijdens hun lange zwerftochten over de Waddenzee en naar de eilanden vaak mopperden dat het eigenlijk geen weer was om buiten te schilderen maakten ze ondertussen prachtig werk.

Jan Wiegers, Job Hansen, Jan Jordens, Johan Faber, Johan Dijkstra en George Martens zorgden met hun door de Wadden geïnspireerde aquarellen, schilderijen en tekeningen voor een prachtige artistieke erfenis. Het prachtige boek De Wadden & De Ploeg laat u hun werk in al haar schoonheid zien.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089752338 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

En hun omgeving

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

124

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-03-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Wadden en de ploeg” te beoordelen