De waarheid zal me bevrijden

Auteur: Alejandra Ortiz | Uitgever: Lebowski

22,99

Het aangrijpende verhaal van Alejandra, een trans vrouw die gevlucht is uit Mexico

In een klein dorp in Mexico leeft de jonge Alejandra een uitzichtloos bestaan. Door armoede gedreven en op zoek naar genegenheid, verkoopt ze al op haar dertiende haar lichaam. Ondertussen leert ze dat ze anders is, dat het hier voor haar niet veilig is. Ze gaat naar de VS, maar zonder papieren is het leven ook daar niet gemakkelijk.

In 2015 komt Alejandra aan op Schiphol en krijgt ze een enkeltje Ter Apel. Ondanks grote tegenspoed – de stroperige procedures, afwijzingen en depressie – houdt ze haar ultieme zoektocht naar vrijheid vol. Ze verlangt te leven, lief te hebben en te zijn wie ze werkelijk is.

De waarheid zal me bevrijden is het aangrijpende verhaal van Alejandra, een trans vrouw op zoek naar een veilig thuis. Bij vlagen een verdrietig verhaal, maar levenslust en doorzettingskracht overheersen van begin tot eind.

NRC
Recensie door Persis Bekkering

Een boek van literaire proporties, een hedendaagse odyssee door continenten en identiteiten, even sprankelend als donker. Ortiz schrijft met een verrassend onsentimentele toon, ingehouden en feitelijk, en het effect is dat haar verhaal – een aaneenschakeling van onrecht, tragiek en ellende – de lezer nooit murw beukt. Het komt des te harder aan, de tegenstrijdigheid en zinloosheid van het Nederlands migratiebestel.
Waar dit boek als document in slaagt, is Ortiz en andere vluchtelingen in hun menselijkheid bewaren. Misschien is dat de waarheid die nodig is om haar te bevrijden van een onmenselijk systeem. Levendig vertaald door journalist Simone Peek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048864966 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De waarheid zal me bevrijden” te beoordelen