De waanzin nabij

De waanzin nabij

Van Gogh en zijn ziekte
Auteur: Laura Prins, Louis van Tilborgh, Nienke Bakker | Uitgever: Mercatorfonds N.V.

26,00

Sinds de dood van Vincent van Gogh, nu 125 jaar geleden, waren het incident waarbij hij zijn oor afsneed en zijn zelfmoord met een revolver een permanente bron voor discussie. Ze speelden een grote rol in het creëren van de mythe rond de kunstenaar. Wat was precies de ziekte waaraan Van Gogh leed en hoe heeft deze zijn werk beïnvloed? Deze fascinerende publicatie onderzoekt hoe Van Goghs ziekte zich al in zijn jeugd manifesteerde en hoe hij er tot aan zijn dood mee worstelde, hoe mensen rondom hem erop reageerden en hoe deze mentale toestand een weerslag had op zijn werk.

Brieven aan zijn broer Theo en andere familieleden worden geconfronteerd met kunstwerken uit diezelfde periode en tonen aan hoe Van Goghs verknochtheid aan zijn werk het enige was dat hem weerhield om het vroeger op te geven. Dit boek is rijkelijk geïllustreerd met historische documenten, foto’s en ander materiaal. Het schetst een genuanceerd en weldoordacht beeld van een buitengewoon man die moest zien te overleven met een geestesziekte in een tijd dat dergelijke ziekten nog grotendeels verkeerd werden begrepen en er nauwelijks behandelingen voor waren.

De eerste publicatie die de complexe aspecten van Van Goghs ziekte en hoe deze zijn werk heeft beïnvloedt, grondig onderzoekt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462301405 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van Gogh en zijn ziekte

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-07-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “De waanzin nabij” als eerste: