De vuurstorm

Auteur: Frank Goldammer | Uitgever: Cargo

21,99

Tijdens de laatste dagen van het naziregime en aan de vooravond van de verwoesting van Dresden doen in de stad angstaanjagende geruchten over een seriemoordenaar de ronde. Als het luchtalarm zwijgt, en de inwoners van de stad weer uit de schuilkelders tevoorschijn komen, worden de gruwelijk verminkte lichamen van jonge vrouwen gevonden. Inspecteur Max Heller krijgt de zaak toegewezen. Heller is een veteraan bij de politie en hij weet zijn antinazistische gevoelens zorgvuldig te verbergen voor zijn chef, een meedogenloze ss-officier. Terwijl de Russen de stad naderen en de Engelse bombardementen in heftigheid toenemen, blijkt de moordenaar volkomen ongrijpbaar. Max Heller moet in de chaos op jacht om een gruwelijk monster te ontmaskeren.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403147208 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor De vuurstorm

 1. 4 van 5

  Paul Veevaete

  “De Vuurstorm” is zowel een thriller als een historisch document. De auteur slaagt erin om doorheen een spannende zoektocht van politierechercheur Heller naar een seriemoordenaar, een beeld op te hangen van het leven in de stad Dresden op het einde van WO II. De titel van het boek laat vermoeden dat de lezer ook een gedetailleerd beeld zal krijgen van het inferno dat de historische stad Dresden 75 jaar geleden trof door de alles verwoestende bombardementen van de geallieerden. De auteur, zelf inwoner van deze stad, is goed geplaatst om dit relaas weer te geven. Jammer dat hij hierin niet wat verder is gegaan.

  Zelf bezocht ik reeds meermaals Dresden en probeerde ik mij in deze quasi volledig gerestaureerde stad een beeld te vormen van de absurde verwoesting die de geallieerden hier op het einde van WO II hebben aangericht. Het lezen van dit boek heeft me hierin nog verder geholpen.

  De schrijfstijl is eerder sober en zakelijk. De verhaallijn is goed te volgen, mede dank zij de dagtekening waarmee elk hoofdstuk begint. De vele verwijzingen naar de locaties zijn nauwkeurig en aan de hand van de vermelde straatnamen makkelijk via google-maps in het Dresden van vandaag te lokaliseren. Wie Dresden nog niet heeft bezocht, zal in dit boek ’thriller-gewijs’ kunnen kennismaken met de verschrikkelijke horror die zich in deze stad heeft afgespeeld (de actuele beelden van de oude door IS verwoeste stad Mosul (Irak) komen wellicht aardig in de buurt) en nieuwsgierig worden om Dresden te gaan bezoeken en zelf te gaan bekijken hoe deze mooie stad uit zijn as is opgestaan.

  Paul Veevaete


Uw mening over dit boek: