De vrouwen van het kalifaat

Slavinnen, moeders en jihadbruiden
Auteur: Judit Neurink | Uitgever: Uitgeverij Jurgen Maas

19,45

In haar kalifaat hield ISIS duizenden yezidi-vrouwen als seksslavin. Westerse vrouwen moesten een volgende generatie strijders baren. Sommigen van hen meldden zich voor het politiekorps dat controleerde of vrouwen de strenge mores wel naleefden – in bruutheid deden ze niet onder voor de mannen. Al die vrouwen spelen een rol in de geschiedenis die tijdens het kalifaat in Irak en Syrië (2014-2019) is geschreven.

In ‘De vrouwen van het kalifaat – Slavinnen, moeders en jihadbruiden’ laat Judit Neurink yezidi-vrouwen aan het woord die uit het kalifaat wisten te ontsnappen en getuigen van een vernederende en gewelddadige behandeling. Ze vertelt het verhaal van de Amerikaanse hulpverleenster Kayla Mueller die gevangen zat als slavin van ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Ze belt met vrouwen in de bezette stad Mosoel en analyseert de rechten en plichten die ISIS aan vrouwen toekent. Het beeld ontstaat van de zwarte werkelijkheid in het kalifaat.

Judit Neurink (1957) is journalist en woonde van 2008 tot 2019 in Iraaks Koerdistan. Ze schrijft voor Nederlandse, Belgische en internationale media. Ze heeft acht boeken op haar naam. In 2014 verscheen haar roman ‘De Joodse bruid’ en in 2020 ‘Geweld is nooit ver weg’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491921148 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Slavinnen, moeders en jihadbruiden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-10-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De vrouwen van het kalifaat” te beoordelen