De Vory. De Russische supermaffia

Auteur: Mark Galeotti | Uitgever: Prometheus

22,99

Ontdek de fascinerende geschiedenis van de Vory v zakone, Ruslands meest gevreesde misdaadklasse. In dit onthullende werk zet Mark Galeotti uiteen hoe de Vory het bewind van Stalin overleefde, het tumult van de Koude Oorlog en de oorlog in Afghanistan doorstond en zich staande hield tijdens de afbrokkeling van het Sovjettijdperk. Deze Russische variant van de maffia kwam op aan het begin van de twintigste eeuw, toen ze met name in de Goelags en gevangeniskampen haar eigen cultuur begon te ontwikkelen, waarin loyaliteit voorop stond. Leden werden gekenmerkt door hun volgetatoeëerde lichamen, symbool voor hun loyaliteit aan de Vory, en meteen dienstdoend als een soort cv. De dievencode verbood hun betaald werk te verrichten of op de een of andere manier samen te werken met wetshandhaving of de staat. Toch blijkt de regering vandaag de dag regelmatig gebruik te maken van hun diensten.

Jarenlang verdiepte Mark Galeotti zich in deze beweging. Het resultaat is een fascinerend verslag van de opkomst van de Vory tot haar aanpassing aan het moderne Rusland en haar welvaart onder Poetin, van wie ze afhankelijk is – maar hij ook van haar. De Vory laat op een bloedstollende manier zien hoe georganiseerde misdaad is doorgedrongen tot de kern van het land en diens financiële en politieke structuren, en illustreert hoe de hoge kringen en onderwereld in Rusland totaal met elkaar vervlochten zijn.

‘Je zou veel moeite moeten doen om een vollediger en meeslepender verslag te vinden over de samenvloeiing van de staat en georganiseerde misdaad in Rusland dan deze geschiedenis over criminaliteit die teruggaat tot de prerevolutionaire wortels van de onderwereld.’ – THE INDEPENDENT

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044639025 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

29-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Vory. De Russische supermaffia” te beoordelen