De vogelkooi

Over een moeder en haar zoon in ontwakend Albanië
Auteur: Johan Buwalda | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

18,95

De roman speelt in het Albanië aan het eind van de vorige eeuw. De Vogelkooi werpt een licht op een volk met angsten, passies, oude gebruiken en warme medemenselijkheid. Deze roman brengt een gesloten land als Albanië op aansprekende wijze dichterbij met een verhaal over gewone mensen in omstandigheden waar een West-Europeaan zich vaak niets bij voor kan stellen. Mensen ontwikkelen zich van kind tot ouder, van slachtoffer tot dader en van gastheer tot vluchteling. En omgekeerd.
Een verhaal over een moeder en een zoon in een hectische periode in Albanië na de val van het communisme in 1991. Een land dat zijn identiteit terugzoekt met vallen en opstaan. Van deze bijna vijftig jaar oude vogelkooi gaat het deurtje naar de vrijheid knarsend open.
In een tijd waarin de hele wereld tegen dezelfde vijand vecht, terwijl de wereld tegelijk meer verdeeld lijkt dan ooit en in het jaar waarin de Europese Commissie heeft besloten dat de onderhandelingen met Albanië over hun toetreding tot de EU kan starten is het belangrijk om de bewoners van deze kandidaat-lidstaat te leren kennen. Dit boek levert daar een bijdrage aan.
De schrijver was betrokken bij de wederopbouw en ontwikkeling van het land en maakte van dichtbij mee hoe het met vallen en opstaan op zoek was naar een nieuwe identiteit.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463653145 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over een moeder en haar zoon in ontwakend Albanië

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

186

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-03-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De vogelkooi” te beoordelen