De vergeten prins

Auteur: Lucas Zandberg | Uitgever: De Arbeiderspers

24,99

Historische roman, geïnspireerd op het leven van de halfbroer van koningin Wilhelmina

In 1876 is Willem van Oranje-Nassau, roepnaam Wiwill, kroonprins van Nederland. Afgeschrikt door het slechte huwelijk van zijn ouders, koning Willem III en koningin Sophie, leeft hij als bohemien in Parijs. Hij is vastbesloten om nooit meer terug te keren naar Den Haag. In de Parijse beau monde vult de prins zijn dagen met het verleiden van beroemde actrices en beruchte courtisanes. Hij wordt discreet bijgestaan door Johannes, zijn lakei en enige vriend. Als hij verliefd wordt op een Nederlandse gravin, een vrouw beneden zijn stand, wordt Wiwill gedwongen om over de toekomst na te denken. Kiest hij voor de liefde of toch voor de troon?

Lucas Zandberg (1977) debuteerde in 2007 met Mijn leven is van mij, een roman over de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. In 2012 verscheen bij De Arbeiderspers de roman Mayling, over de machtige vrouw van Chiang Kai-shek. Lucas Zandberg schrijft artikelen voor de populaire literaire weblog Tzum.

* Zandberg laat Mayling in vlot proza terugblikken op haar rijkgevulde leven. – Trouw over Mayling

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029538800 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-04-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor De vergeten prins

  1. 4 van 5

    Karel de Zwaan

    Een soepele historische roman over kroonprins Wiwill, het oudste kind uit het huwelijk van koning Willem III met koningin Sophie. Dit boek draait grotendeels om een worsteling die Wiwill doormaakt. Kan hij trouwen met gravin Mathilde gravin van Limburg Stirum? Zijn vader ziet hier niets in en wil liever dat zoonlief trouwt met een buitenlandse prinses. Kan Wiwill nog wel koning worden als hij trouwt met zijn geliefde, die zijn vader beschouwt als een gewone burgervrouw, niets meer dan een onderdaan? En waarom is zijn vader eigenlijk zo heftig in zijn verzet tegen het huwelijk met Mathilde, terwijl hijzelf kort na de dood van Sophie overweegt met de Franse operazangeres Émilie Ambre te hertrouwen?

    Lucas Zandberg schrijft toegankelijk. Zijn boek bevat korte hoofdstukken waarin steeds geschreven wordt vanuit het perspectief van Wiwill zelf óf dat van zijn lakei Johannes, met wie de kroonprins zeer goed bevriend is. De roman geeft een aardig beeld van de negentiende-eeuwse standsverhoudingen, van de merkwaardigheden van koning Willem III en van de dilemma’s waar leden van een koninklijke familie soms voor komen te staan.

    In zijn nawoord legt de auteur duidelijk uit dat hij zich bij het schrijven enkele artistieke vrijheden heeft veroorloofd. Zo heeft hij bijvoorbeeld twee maîtresses van Wiwill samengevoegd tot één personage en zette hij de tijdlijn van enkele gebeurtenissen, waar het minder prominente zaken betrof, naar zijn hand.


Een beoordeling toevoegen