De vergeten oorlog

Een Armeens perspectief op het conflict in Nagorno-Karabach
Auteur: Jens De Rycke | Uitgever: Doorbraak

25,00

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vond er een vreselijke genocide plaats op de Armeniërs in het Ottomaanse Rijk. Een eeuw na de Armeense Genocide blijft dit trauma nog steeds actueel. Deze open wonde vormt mee de basis voor het conflict in Nagorno-Karabach dat zich afspeelt in één van de uithoeken van Europa.
In de zuidelijke Kaukasus barstte in september 2020 dit voorheen bevroren conflict tussen Azerbeidzjan en Armeniërs weer in alle hevigheid los. Na 44 dagen oorlog kwam er een staakt-het-vuren, maar bleef een blijvende vrede uit. Jens De Rycke vertelt de verhalen van de lokale Armeense inwoners en hun leven in de vergeten oorlog in Nagorno-Karabach.

Masis Mayilyan, voormalig minister Buitenlandse Zaken van Nagorno-Karabach: “Er is geen veiligheid voor ons binnen deze onverdedigbare grenzen. Azerbeidzjan erkent de status van de republiek Artsach niet. Dit laat de deur voor een toekomstige heropflakkering van de oorlog helaas wagenwijd open.”

Quotes:
“Doorheen de geschiedenis van het conflict in Nagorno-Karabach hebben de strijdende partijen de meest vreselijke misdaden begaan. Het is een verhaal van pogroms en etnische zuiveringen.”
“Tegenover mijn hotel staat een uitgebrand gebouw waar iemand met graffiti in het Engels ‘erken Artsach’ heeft geschreven. Het verschroeide gebouw symboliseert de verdwenen hoop van de Armeniërs in Nagorno-Karabach die hun droom van een eigen onafhankelijke republiek ‘Artsach’ in rook zagen opgaan.”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493306370 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een Armeens perspectief op het conflict in Nagorno-Karabach

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De vergeten oorlog” te beoordelen