De val

Het einde van de Murdoch-dynastie
Auteur: Michael Wolff | Uitgever: Prometheus

25,00

Rupert Murdoch, oprichter van ’s werelds grootste en invloedrijkste mediaconglomeraat News Corp, gaat na zeventig jaar met pensioen. Hij heeft onmiskenbaar een stempel gedrukt op het politieke landschap van de afgelopen halve eeuw. Zijn Fox News veranderde het internationale medialandschap voorgoed. Door van nieuws pure sensatie te maken introduceerde Murdoch het populisme in zowel de Verenigde Staten als Europa, met als hoogtepunt (of dieptepunt) de onvoorwaardelijke steun voor het presidentschap van Donald Trump.
Murdoch was betrokken bij de Brexit, hielp Trump aan de macht en overleefde in zijn carrière schandaal na schandaal. Nu, aan het eind van zijn actieve loopbaan, laat hij zijn dynastie op losse schroeven achter, met rechtszaken, een verwoeste reputatie en een intense familiestrijd die de hitserie Succession inspireerde.
In het even meeslepende als afschrikwekkende De val openbaart Michael Wolff de omstandigheden en personen die uiteindelijk zullen leiden tot de ondergang van Fox News en News Corp.

Michael Wolff is de auteur van onder meer de internationale bestsellers Vuur en woede en Staat van beleg over president Trump, waarvan alleen al in Nederland meer dan 60.000 exemplaren werden verkocht. Hij woont in Manhattan.

‘Michael Wolffs boeken vormden de basis voor mijn rol als Kendall Roy in Succession.’
Jeremy Strong

‘Vermakelijk venijnig en perfect getimed. In Wolffs relaas is Murdoch een soort ongelukkige Frankenstein, die het monster verafschuwt dat hij heeft losgelaten in de wereld, maar waarvan hij niet precies weet hoe hij het moet bevechten.’
The New York Times

‘Bloedstollend. Een smeuïge kijk op de ondergang van Fox News. Wolff geeft zijn typische, onverbloemde kijk op de machtige persoonlijkheden aan de top van de zender. Hij heeft er geen moeite mee om zich in te laten met Amerika’s gruwelijkste mensen, of om ze vervolgens schaamteloos af te maken ten dienste van zijn verhaal.’
The Washington Post

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044655339 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het einde van de Murdoch-dynastie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

328

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-01-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De val” te beoordelen