De vader van de moderne neurowetenschap

Santiago Ramón y Cajal en het verhaal van het neuron
Auteur: Benjamin Ehrlich | Uitgever: Spectrum

34,99

Het fascinerende verhaal van een onterecht vergeten Nobelprijswinnaar

Eind negentiende eeuw legde Santiago Ramón y Cajal de basis voor de moderne neurowetenschap. Deze Spaanse wetenschapper van bescheiden komaf ontdekte dat ons zenuwstelsel is opgebouwd uit individuele cellen, neuronen, die verschillende rollen hebben en onderling communiceren. Met zijn ontdekking van deze zogenoemde neurondoctrine en gedetailleerde anatomische tekeningen gaf hij een revolutionaire nieuwe kijk op het menselijk brein, waarvoor hij in 1906 de Nobelprijs ontving. Cajal deed voor onze kennis van de hersenen wat Galileo Galilei en Isaac Newton deden voor onze kennis van de natuurkunde. En toch kennen maar weinig mensen zijn naam.

In deze alomvattende biografie brengt Benjamin Ehrlich daar verandering in. Vol verve neemt hij ons mee in Cajals leven en zijn wetenschappelijke zoektocht naar het neuron. Daarmee vertelt Ehrlich niet alleen het fascinerende verhaal van een van de grootste wetenschappers van de negentiende eeuw, maar ook dat van onze hersenen. In combinatie met Cajals baanbrekende anatomische tekeningen is dit het definitieve standaardwerk over de grondlegger van de moderne neurowetenschap.

Benjamin Ehrlich is auteur en redacteur van New England Review. In 2017 verscheen van zijn hand The Dreams of Santiago Ramón y Cajal, een vertaling van Cajals droomdagboeken, uitgegeven door Oxford University Press. Het uitgebreide bronnenonderzoek dat hij voor dat boek verrichtte vormde de basis voor deze biografie.

Over De vader van de moderne neurowetenschap:
‘Benjamin Ehrlich heeft een verrassende wetenschappelijke biografie neergezet, waarin hij de vreemd genoeg vergeten Santiago Ramón y Cajal weer de aandacht geeft die hij verdient. […] Een wonderbaarlijk toegankelijk, fris en tot nadenken stemmend boek.’ Richard Holmes, auteur van De tijd van verwondering

‘Gebaseerd op grondig onderzoek en prachtig geschreven. De vader van de moderne  neurowetenschap is een uitzonderlijke nieuwe biografie van een van de belangrijkste neurowetenschappers ooit.’ Ferris Jabr, journalist voor o.a. The New York Times en Scientific American

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000363049 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Santiago Ramón y Cajal en het verhaal van het neuron

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

456

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De vader van de moderne neurowetenschap” te beoordelen