De vader van de moderne neurowetenschap

Santiago Ramón y Cajal en het verhaal van het neuron
Auteur: Benjamin Ehrlich | Uitgever: Spectrum

29,99

Het fascinerende verhaal van een Nobelprijswinnende wetenschapper én dat van onze hersenen

Eind negentiende eeuw legde een Spaanse wetenschapper van bescheiden komaf – Santiago Ramón y Cajal – de basis voor de moderne neurowetenschap. Met zijn ontdekking van de neurondoctrine en gedetailleerde anatomische tekeningen gaf hij een revolutionaire nieuwe kijk op het menselijk brein, waarvoor hij in 1906 de Nobelprijs ontving. Cajal deed voor onze kennis van de hersenen wat Galileo en Sir Isaac Netwon deden voor onze kennis van de natuurkunde. En toch kennen maar weinig mensen zijn naam.

In deze alomvattende biografie brengt Benjamin Ehrlich daar verandering in. Vol verve neemt hij ons mee in Cajals leven en zijn wetenschappelijke zoektocht naar het neuron. Daarmee vertelt Ehrlich niet alleen het verhaal van een van de grootste wetenschappers van de negentiende eeuw, maar ook dat van onze hersenen. In combinatie met Cajals originele en baanbrekende anatomische tekeningen is dit het definitieve standaardwerk over de grondlegger van de moderne neurowetenschap.

Benjamin Ehrlich is auteur en redacteur van New England Review. In 2016 verscheen van zijn hand The Dreams of Santiago Ramón y Cajal, een vertaling van Cajals droomdagboeken, uitgegeven door Oxford University Press.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000363049 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Santiago Ramón y Cajal en het verhaal van het neuron

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

504

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

17-03-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De vader van de moderne neurowetenschap” te beoordelen