De tweeling

Auteur: Tessa de Loo | Uitgever: De Arbeiderspers

17,50

‘Een aangrijpend verhaal, hartverscheurend en vol mededogen. Tot de laatste pagina is het de vraag of oude vijanden vrienden kunnen worden.’ – The Sunday Times

Een Nederlandse en een Duitse vrouw ontmoeten elkaar in een kuuroord in Spa. Ze herkennen in de ander hun verloren gewaande tweelingzus. De verhollandste Lotte, die tijdens de oorlog joodse onderduikers heeft beschermd, staat aanvankelijk uiterst wantrouwig tegenover haar tweelingzus Anna, maar wordt door haar aangrijpende verhalen geconfronteerd met het lijden van gewone Duitsers in oorlogstijd.

Vanaf september 2015 is De tweeling als musical te zien met in de hoofdrollen Hanna van Vliet en Rosa da Silva. (Script: Kees Prins en Frank Ketelaar, regie: Ruut Weissman, muziek en teksten: Ilse DeLange en JB Meijers.)
De tweeling van Tessa de Loo (1946) is een literair fenomeen: het boek verscheen in 1993, sindsdien zijn er wereldwijd ruim een miljoen exemplaren verkocht. In 2004 werd de verfilming van De tweeling genomineerd voor een Oscar.

‘Een boordevol panopticum, vol ontroerende en zo nu en dan schrille scènes.’ – Der Spiege 

De tweeling stemt tot nadenken, is origineel en aangrijpend, en terecht een van de grootste Nederlandse bestsellers van de jaren negentig.’ – Literary Review

‘Een monumentale en meeslepende, gave, knap gecomponeerde roman.’ – Maarten ’t Hart

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029539562 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-09-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

82

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De tweeling” te beoordelen